Храната като социална придобивка – ниска цена, високо значение

Всеки работодател е важно да разбере стойността на инвестирането в служителите. Бенефити като допълнително здравно осигуряване, хибриден начин на работа и допълнителен платен отпуск не само помагат за привличането и задържането на най-добрите таланти, но също така могат да окажат значително влияние върху удовлетвореността и ангажираността на служителите.

Една област, която често се пренебрегва, когато става въпрос за придобивки, е храната. Но знаете ли, че като направите малка инвестиция във вкусно хапване, можете да видите голяма възвръщаемост в удовлетвореността на служителите?

В наше неотдавнашно проучване относно храната като придобивка открихме, че предлагайки допълнителни 3 евро на ден за храна, 50% от служителите в Холандия съобщават, че се чувстват по-благодарни на своя работодател. Тази малка инвестиция довежда до значително повишаване на удовлетвореността и положителните възприятия за компанията. Подобни резултати са открити и в други европейски страни като Полша, Белгия и Германия. В Полша 12 злоти биха направили разлика за 79% от служителите, в Белгия 5 евро на ден за 76% от служителите, а в Германия, само с допълнителни 2 евро, 68% от служителите биха били по-благодарни и 59% биха гледали на компанията по-положително.

Предлагайки допълнителни €2 на ден за храна, 68% от служителите в Германия съобщават, че се чувстват по-благодарни за своя работодател.

Ясно е, че служителите не очакват много, когато става въпрос за хранителни бонуси, но те оценяват нещо, което променя ежедневието им. Предлагането на малко повече в дневния бюджет, разпределен за храна, може да помогне много за поддържането на служителите щастливи и ангажирани. Храната е основна необходимост, която се използва ежедневно, и достъпът до здравословни и достъпни опции може значително да подобри качеството на живот. Освен това предлагането на храна като придобивка може да повиши морала и производителността на екипите, тъй като показва, че компанията се грижи за благосъстоянието им.

В крайна сметка предлагането на храна като придобивка е малък допълнителен стимул, който може да има значително положително въздействие върху удовлетвореността и благосъстоянието, което води до по-продуктивна работна среда. Когато екипите се чувстват ценени и удовлетворени от работата си, е по-вероятно те да бъдат по-ангажирани, мотивирани и отдадени на работата си. Това води до повишена производителност и цялостно удовлетворение от работата. Положителната работна среда също води до по-ниски отсъствия и текучество, което може да спести време и пари на компанията.

Източник: JustEatTakeaway.com blog 

Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!