Профил

Consendo
Consendo
Моите HR области
Трудово законодателство/Labour legislation 10.33
Организационен дизайн/Organizational design 10.33
Възнаграждения и придобивки/Wages and benefits 7.33
Обучение и развитие/Training and development 43
Мотивация/Motivation 35.17
Трудови отношения/Labor relations 7
Общa темa/Other 33.83
Натрупани точки
147
Публикации
09 април 2021

Кога е най-подходящият момент да наемем нов човек в екипа?

Пред какви други финансови проблеми са изправени собствениците на бизнес и какви са възможните решения? - представя поредица от практически уебинари
11 март 2022

Българският предприемач може да е по-успешен с добра финансова грамотност

През последните три години икономическата ситуация не само у нас, а и по света, се усложни заради пандемията. Събитията от изминалата седмица и половина, след избухването на войната в Украйна, поставиха бизнеса пред съвсем нови предизвикателства. Те показаха, че предприемачите е необходимо да бъдат добре подготвени, за да могат да отговарят на промените адекватно.
21 април 2022

Готов ли си да станеш успешен предприемач?

През последните години типичният български предприемач е на възраст между 35 и 44 години и е особено внимателен към наемането на служители, сочат данни от първия националния доклад за България на Глобалния предприемачески мониторинг (GEM). Как да наемем правилните служители? Как да започнем бизнес? Как да управляваме проектите си ефективно и каква е връзката между данъци, осигуровки, ДДС – това са въпроси, чиито отговори може да научите в седмичния подкаст „Парите на предприемачите“.
28 април 2022

Да ръководиш собствен бизнес не е за всеки

През юни стартира шестото издание на практическото обучение „Управлявай успешно финансите на фирмата си“. Единият от лекторите е Димка Кънчева – управляващ партньор в счетоводно консултантска компания CONSENDO. Компанията предлага счетоводни и консултантски услуги, а във визията ѝ е заложено финансовото обучение на предприемачите, така че да управляват бизнеса си с лекота и разбиране.
10 май 2022

Как се създава и управлява ефективно бюджет - безплатен уъркшоп

Компаниите CONSENDO и Contro организират безплатен онлайн уъркшоп за финансова грамотност „Ефективно създаване и контролиране на бюджет“. Обучението ще се проведе на 13 май (петък) от 14,30 до 16,00 ч.
11 юли 2022

Кога да се възползваме от услугите на външно счетоводство?

Кога и защо е нужно фирмата да ползва услугите на външно счетоводство?
12 юли 2022

Платен годишен отпуск

Когато едно лице сключва трудов договор е задължително да бъде упоменат броя на платените дни за платен годишен отпуск. Кодексът на труда гласи, че всеки работник има право на 20 дни платен годишен отпуск, като това е минимумът. Всяка компания може да даде допълнително дни над тези 20, но не и по-малко.
20 юли 2022

Прекалено заети сме, за да се погрижим за своя бизнес

Възможно ли е да пренебрегваме собствения си бизнес, докато сме заети с него?
10 август 2022

Лични и бизнес финанси – къде е границата?

Разграничаването на бизнес финанси от лични може да ни звучи като елементарна задача, но истината е, че това е сериозен проблем, с който много предприемачи не могат да се справят.
17 август 2022

Регистриране на дружество – АД или ООД?

Търговското дружество е обединение на две или повече лица за извършване на търговски сделки с общи средства. Най-популярни търговски дружества в българския бизнес са АД и ООД и техния еквивалент ЕАД и ЕООД.
30 август 2022

Защо ми е необходим адвокат, когато имам дружество?

Съвместната работата на адвокат и счетоводител е изключително важна, ако искаме да изградим успешен бизнес, който да отговаря на всички законови изисквания.
12 октомври 2022

Познанията, които са нужни при стартирането на бизнес

За да бъдат управлявани успешно финансите на една компания, е необходимо умение за управление на личните
19 октомври 2022

Рентабилност, редовен анализ и дългосрочен план – основа за стабилен бизнес

Каква е тайната съставка за стабилен бизнес? Всички предприемачи си задават едни и същи въпроси. Големите компании правят своите бюджети и си поставят цели, но малките бизнеси често не успяват да се справят с това.