Профил

Христо Атанасов
Христо Атанасов
Текуща / последна компания
"Знаеш ли какво дишаш?"
Моите HR области
Общa темa/Other 130
Натрупани точки
130
Публикации
15 май 2023

Социалната кампания „Знаеш ли какво дишаш?“ получава силна обществена и бизнес подкрепа в цялата страна

Кампанията има за цел да повиши информираността за лошото качество на въздуха в класните стаи. За реализацията на тази цел са поставени датчици, които измерват в реално време нивата на въглероден диоксид, влажност и температура.
16 май 2023

Социалната кампания „Знаеш ли какво дишаш?“ е отличена в категория „Зелена инициатива“ в конкурса „Най-зелените компании в България“

Целта на кампанията „Знаеш ли какво дишаш?“ е да повиши информираността за значението на качеството на въздуха в класните стаи и да насърчи всички заинтересовани страни да предприемат необходимите мерки.
29 юни 2023

Как нивата на въглероден диоксид (CO2) влияят на когнитивните способности

Изследвания доказват, че инсталирането на сензори има голямо значение за контрола на качеството на въздуха в затворени помещения
03 юли 2023

Лошото качество на въздуха в класните стаи: опасност за здравето на децата

Замърсяването на въздуха е проблем, с който трябва да се борим не само на открито, но и в закрити помещения, особено в училищата, където децата прекарват значителна част от времето си. Изследванията показват, че лошото качество на въздуха в класните стаи може да има сериозно въздействие върху здравето на децата, като причинява респираторни заболявания и влошава техните учебни постижения.
05 юли 2023

Въглероден диоксид, Влажност на въздуха и Температура - ключови фактори за здравословна среда в класните стаи

Качеството на въздуха в класните стаи е от изключителна важност за успеха на учениците. Изследвания показват, че температурата, влажността и нивата на въглероден диоксид (CO2) имат пряко влияние върху цялостното благополучие на учениците.
18 юли 2023

Връзката между качеството на въздуха и когнитивните способности на децата

Как замърсеният въздух влияе на когнитивните способности на децата.
11 август 2023

Как да подготвим офисите за завръщането от почивка и да повишим продуктивността на екипите през есенния сезон

Все повече изследвания показват, че качеството на въздуха в офисната среда играе ключова роля за постигане на по-висока продуктивност и добро здравословно състояние.
25 септември 2023

Монтана среща предизвикателството за по-чист въздух в училищата

Монтана се присъедини към националната социална кампания "Знаеш ли какво дишаш?".
11 октомври 2023

„По-чист въздух - по-здрави ученици“: Кампанията "Знаеш ли какво дишаш?" промени Средно училище "Вичо Грънчаров" в град Горна Оряховица

Двадесет класни стаи на СУ "Вичо Грънчаров" вече са оборудвани със сензори за качеството на въздуха и с това проектът „По-чист въздух – по-здрави ученици“ намери своята практическа реализация.
02 ноември 2023

Как да създадем здравословна работна среда?

На специален уебинар ще бъдат споделени полезни съвети за програмата "Адаптирана работна среда", която стартира през ноември.
04 декември 2023

40% от класните стаи са в червената зона за лошо качество на въздуха

На официална среща бяха изнесени резултатите от социално-информационната кампания “Знаеш ли какво дишаш?”, в която участват 29 учебни заведения от шест града в страната .
30 януари 2024

Защо учебните заведения са най-застрашени през грипния сезон?

Зимният сезон води със себе си нуждата да се приберем на закрито. Затваряме се вкъщи, усилваме парното и неволно създаваме среда, в която въздухът застоява, а респираторните вируси намират убежище. Едни от най-рисковите места за предаване на вируси са именно училищата.
12 април 2024

Христо Атанасов разгледа проблемите с качеството на въздуха на пресконференцията на "Въздух за здраве"

София, 25.03, 2024 г. - Въздухът, който дишаме, несъмнено формира основата на нашето здраве и благополучие. Тази тема беше в центъра на вниманието на скорошната пресконференция, организирана от сдружение „Въздух за здраве“.