Програмата на Адеко “CEO за един месец“ дава шанс на младите таланти да развият сериозен професионален опит

 

За четвърта година подред, Адеко предлага възможността на предприемчивите и амбициозни младежи да работят рамо до рамо с изпълнителните директори на Адеко в 49 страни и да придобият по-светла кариерна переспектива

Цюрих, Швейцария, 7ми февруари, 2017: Адеко, световният лидер в областта на човешките ресурси, стартира четвъртото международно издание на “CEO за един месец“, част от глобалната програма Adecco Group Way to WorkTM.  Привличайки над 54 000 участници през 2016 г., тази година платформата предоставя на 49 кандидати възможността да се превърнат в изпълнителни директори на Адеко в тяхната страна. Един от кандидатите ще бъде избран да следва изпълнителния директор на Адеко Груп, Ален Дехейз. Програмата помага на млади таланти да увеличат техния шанс за кариерно развитие чрез високо ефективен работен стаж.

Според Международната организация по труда, броят безработни млади хора през 2016 г. е достигнал 71 милиона. Междувременно, четвъртата индустриална революция създава работни места, които изискват нови способности, които малцина притежават. Работодателите се оплакват от невъзможността на традиционното образование да предостави изискваните умения за техните нужди. Докладите  за 2017 г. върху конкурентноспособността в различните държави и градове, изготвени от GTCI (Global Talent Competitiveness Index), INSEAD и  Адеко Груп показват, че водещи страни като  Швейцария, Сингапур и Скандинавието имат по-голям успех в борбата срещу младежката безработица. Това от части се дължи на образователната система, която окуражава експерименталното учене и осигурява трудови стажове.

“The Way to Work TM въплъщава целта на Адеко Груп да осигури на младите хора възможности и да им помогне да успеят в развитието си. Нашата програма „CEO за един месец“ таргетира амбициозните млади хора, предоставяйки им уникална възможност. Чрез нея, те ще могат да се лансират на трудовия пазар, докато се учат на върха на водеща международна компания. Програмата е и страхотна възможност за нас. Чрез менторстването, ние откриваме свежи начини за отговор на бизнес предизвикателствата, докато подсилваме нашия подбор с необикновени и интересни кандидати от цял свят.“, казва Ален Дехейз, изпънителен директор на Адеко груп.

Адеко Груп стартира Way to WorkTM през 2013 г., за да се бори срещу младежката безработица и недостигът на умения, да развива работоспособността на младите и да им помага да навлязат по-лесно в светът на кариерната реализация. Чрез  Way to WorkTM, Адеко Груп предоставя на младите хора стажове и трейнинги (над 10 500 между 2015-та и 2016-та г.), както и възможността да бъдат „CEO за един месец“.

 

За да участват, желаещите трябва да кандидатстват през сайта на Adecco Group Way to Work

Първият кръг ще бъде последван от интервю, проведено от експерти от Адеко Груп в съответната държава.

 

Стажът е платен с цел да подкрепим успешното образование и развитие на кандидата. Избраните „CEOs за един месец“ ще получат наставления и професионални възможности от Адеко Груп и след приключвнето на едномесечния си стаж.

 

 

Гледайте: 
CEO for One Month 2017 video

Camille Clement’s, The Adecco Group CEO for One Month 2016, interview  

Camille Clement’s speech at The Adecco Group Global Leaders Conference

 

Социални мрежи Adecco Way to Work™ :

Website: www.adeccowaytowork.com/ceo1month-en 

Facebook: www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

Twitter: www.twitter.com/AdeccoWayToWork

За повече информация, моля обърнете се към:

The Adecco Group Press Office

Press.office@adecco.com or +41 (0) 44 878 87 87

adeccogroup.com

Facebook: facebook.com/theadeccogroup

Twitter: @AdeccoGroup