3 безспорни причини да насърчите служителите си да спортуват със Sport Pass

Съществува един добре известен и лесен начин за укрепване на нашето физическо, умствено и социално здраве и това е спортът. Ето 3 причини, заради които си заслужава да инвестираме в спорт като един цялостен начин за подобряване на качеството на живот и работа на всеки един от нас:

  1. Подобряване на паметта и концентрацията

Говорейки за спорт, трябва да отбележим ефекта му върху паметта. Колкото повече се движим, толкова повече влияние има това и върху мозъка ни, вследствие на което паметта се подобрява.


    2. Подобряване на производителността

Проучване на Leeds Metropolitan University, изследващо влиянието на дневните упражнения сред служителите на дадена компания сочи, че в дните, когато служителите са посетили фитнеса, опитът им по време на работа се променил. Те са управлявали времето си по-ефективно, били са по-продуктивни и по-лесно са взаимодействали с колегите си. Също толкова важно е и че в дните, в които са се занимавали с физическа дейност, служителите се прибрали у дома си, чувствайки се по-доволни в края на деня.

  1. Подобряване на настроението

Проучвания показват, че психическата ни сила е пряко свързана с физическия ни режим. Спортът 3-4 пъти седмично, само за половин час на ден, може да помогне значително в превенцията и борбата с депресията. Упражненията помагат за по-добро настроение, засилени творчески способности и по-ниски нива на стреса. Това от своя страна ни позволява да изградим добри междуличностни връзки и работни сътрудничества.

Всичко това води до подобряване качеството на живот на служителите и и резултатите на Вашия бизнес. Насърчавайки Вашите служители да спортуват, ще им помогнете да бъдат по-здрави, да се чувстват по-добре и по-щастливи. А Вие ще намалите отсъствията по болничен, ще подобрите производителността и резултатите на бизнеса.

Тук е моментът и да Ви дадем инструмента, с който да направите това – карта Sport Pass. 

Sport Pass е най-новата услуга на Содексо Пасс България, съчетаваща в едно развитието на спортната култура в България и грижата за здравето на вашите служители. Сред разнообразната мрежа от над 180 клуба, всеки служител може да открие най-удобното за него място, в което да тренира любимия си спорт. Какви други предимствата, предоставя Sport Pass?

Неограничен достъп - Всеки ден Вашите служители имат достъп до над 70 спортни активности в богата мрежа от спортни клубове в цялата страна, която постоянно нараства.

Гъвкаво финансиране - Sport Pass предоставя 3 различни модела на финансиране на Вас и Вашите служители:

  1. Изцяло за сметка на работодателя
  2. Изцяло за сметка на служителя
  3. Споделено плащане

Лесно въвеждане и неангажиращ договор - Не е необходимо да договаряте условия с редица спортни клубове и да се налага да правите избор. Със Sport Pass вече имате достъп до всички тях. Може да стартирате или прекратите програмата по всяко време, както и всеки месец да променяте броя на служителите, които да получават карти.

Повече информация за Sport Pass можете да намерите на сайта www.sportpass.bg.