СЕО за един месец

Програмата „CEO for One Month” създава отлични кариерни възможности на 50 млади таланти, като един от кандидатите ще има въжможност да стане изпълнителен директор за един месец в Адеко Груп и работи рамо до рамо с генералния директор Алан Дехейз.

Цюрих, Швейцария, 1 март, 2016: Адеко световният лидер в областта на човешките ресурси, дава възможност на 50 предприемчиви и амбициозни младежи да станат изпълнителни директори за един месец и да работят рамо до рамо с висшия мениджмънт на Адеко в съответната държава. Заявлението за участие става чрез онлайн платформата на Way to Work™ в периода 1 март – 14 април. През юли, младежите ще работят, за да получат лидерски опит, знания и възможност за бъдеща кариерна реализация. Един от тях ще има уникалния шанс да стане главен изпълнителен директор на Адеко Груп и да работи с Алан Дехейз в централния щаб на Адеко в Цюрих.

Данните показват, че около 73 милиона млади хора по цял свят са безработни – почти толкова, колкото е населението на Германия. В същото време, големият недостиг на таланти на глобално ниво възпрепятства икономическото развитие на държавите и бизнеса. Над 40% от работодателите смятат, че липсата на опит е основната пречка за наемане на нови служители. В отговор на тази тенденция, Адеко създава програмите Way to Work™ и “CEO for One Month”. Целта им е да помогне на талантиви млади хора в техните кариерни перспективи като им предостави ценен опит в реална работна среда и увеличи шансовете им за кариерна реализация. Това включва едномесечен стаж до изпълнителните директори на Адеко в 50 държави – преживяване, което дава знания, вдъхновение и умения на младежите, като същевременно прави автобиографиите им наистина уникални. Един от тези 50 млади таланти, ще получи възможност да работи като изпълнителен директор на Адеко Груп наравно с Алан Дехейз. Позицията включва и добро възнаграждение, което да подпомогне бъдещото образование и развитие на младежа.

Програмата „CEO for One Month” стартира в Норвегия през 2011г. През 2014г. тя се превръща в глобална инициатива на Адеко Груп и включва позицията на глобален изпълнителен директор за един месец. През 2015г. подалите документи за участие в програмта са над 18,000 младежи от цял свят. Чрез „CEO for One Month”, Адеко доказа способността си да създава възможности и кариерни перспективи за младите хора. Паола Оспина от Колумбия стана главен изпълнителен директор за един месец в Адеко Груп през 2014г. и в момента работи в сферата на маркетинга в Адеко САЩ във Флорида. Аюми Кунори, изпълнителен директор в Адеко Груп за 2015г., работи на половин работен ден в Адеко в Япония, докато се дипломира. Мартина Бешпарова, изпълнителен директор за един месец в Адеко България е посланик на инициативата и участва в кариерни форуми като споделя за натрупания опит и дава полезни съвети за младежи и студенти.

„Програмата „CEO for One Month” беше невероятно преживяване“, споделя Аюми Кунори. „Не бях най-добрата ученичка и не знаех дали да участвам. Но след като получих шанса да бъда изпълнителен директор, посветих цялата си енергия и време на това. Опитът, който получих е безценен! Моят съвет към младите хора по цял свят е да предизвикат себе си и да опитат. В най-лошия случай няма да бъдете избрани, поне не този път. Но всичко, което ще научите ще ви подготви за следваща възможност пред вас.

Алан Дехейз, глобален изпълнителен директор на Адеко Груп споделя – „Нашето бъдеще зависи от уменията, увереността и опита на младите. Наша отговорност е да им помогнем да изградят умения и опит чрез обучения, напътствия и възможности. Програмата „CEO for One Month” влкючва всичко това. Младите хора ще се изправят пред предизвикателства, ще получат практически опит от мениджъри в Адеко и ще придобият представа как се управлява фирма от глобално равнище. Очаквам с нетърпение 50-те изпълнителни директори за 2016г. Ще се радвам да им помогнем в изграждането на професионална ориентиация и кариерен опит.“

Освен чрез програмата “CEO for One Month”, Adecco Way to Work™ има за цел да намали младежката безработица като предоставя възможности за реализация чрез различни иницативи, възможности за обучение и стажантски профили по света. За 2015г. над 3000 младежи са намерили стажантски позиции благодатение на Адеко. На 17 март тази година, Адеко ще проведе глобална инициатива Adecco Street Day, когато специалисти и консултанти от Адеко ще излязат по улиците на градове в над 60 държави, за да споделят с младите хора техники и полезни съвети за намиране на работа. За да научите повече за това как да кандидатствате по програмата „CEO for One Month”, както и за останалите инициативи на Adecco Way to Work™, посетете следния линк: www.adeccowaytowork.com .

 

Facebook: www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

Twitter: www.twitter.com/AdeccoWayToWork

 

Адеко Груп

Адеко Груп базирана в Цюрих, Швейцария, е световният водещ доставчик на HR решения. С приблизително 32,000 служители на пълен работен ден и над 5,100 офиса в над 60 държави и територии по света, Адеко Груп предлага широк набор от услуги, свързвайки над 700,000 асоциирани служителя с над 100,000 клиента всеки ден. Доставяните услуги покриват обширните категории на временно осигуряване на персонал, постоянни назначения, аутсорсинг, консултиране и преструктуриране. Adecco Group е в списъка от 500-те компании във „Fortune Global 500”.

Adecco S.A. e регистрирана в Швейцария (ISIN: CH0012138605) и листната на швейцарската фондова борса SIX (ADEN).