Gen Z Revolution: Младежите от поколение Z и бизнесът се срещат заедно за промяна

На 24-ти юни в Bulgaria Mall ще се проведе конференцията Gen Z Revolution, която ще представи най-голямото изследване в България за Gen Z и пазара на труда. Събитието е под надслов “Твоето поколение – твоят глас” и е в основата на националната кампания „100-те изгряващи звезди“.

Поколението Z включва младежи на възраст между 12 и 25 години и се отличава с желание за независимост, гъвкавост и свобода. Те могат да бъдат изключително продуктивни, ако имат възможността да работят от всяко място по свой собствен начин и това, което правят, да  е източник на удовлетворение и стойност. Начинът им на работа и ценностите им се различават значително от предходните поколения, затова е от съществено значение да бъде приложен различен подход.

Leader Academy проведе изследване, което обхвана поколението Z и пазара на труда, като в него участваха над 1100 младежи от цялата страна.

Обявяването на резултатите ще се случи на 24-ти юни при отворени врати с вход свободен и ще се обсъдят откритията и изводите, които могат да се направят. Не можем да отречем, че формалното образование не успява да подготви младите хора за изискванията на съвременния пазар на труда. Основната цел на това изследване е да се даде глас на младежите от поколение Z, да се разбере тяхната перспектива относно пазара на труда, да се установи връзка с иновативни компании и да се допринесе за тяхното кариерно развитие.

Конференцията „Gen Z Revolution” е мястото, където ще се срещнат представители от бизнеса и младежите от поколение Z.

Това събитие ще представи нуждите, предпочитанията и нагласите на младите хора относно работното място, както и гледната точка на бизнеса.

Събитието ще включва два панела с гости на тема – „Дискусия за нуждите, нагласите и предпочитанията на Gen Z и пазара на труда спрямо резултатите от изследването.“ и „Кариерни посоки на развитие – развиване на бизнес, в компания или на свободна практика.“. Ще има и паралелни уъркшопи, с фокус личностно и кариерно развитие.

Програмата на конференцията включва нетуъркинг, където участниците свободно ще могат да разговарят с представители на бизнеса. Ще има и забавна част, която се състои от Stand-up шоу, музика, танци, изкуство и лотария с награди.

Сред партньорите на събитието са Стопанският факултет на Софийски университет, AbleMentor, MentorTheYoung, Наградата на херцога на Единбург, Тук-Там, Dev Hub и много други. Като част от тях ще имат собствен щанд, където участниците ще имат възможност да се запознаят с представители от този бизнес.

Участниците в конференцията ще бъдат младежи от поколението Z, 100-те избрани изгряващи звезди, рикрутмънт компании, университети и водещи организации, които се грижат за личностното и кариерно развитие на младежите.

Gen Z Revolution: Младежите от поколение Z и бизнесът се срещат заедно за промяна
Участници в Camp лагерите на Leader Academy

На събитието ще бъдат наградени и 100-те изгряващи звезди на България – амбициозни и мотивирани младежи от поколение Z.

Те ще получат пълна стипендия за 1-годишна Кариерна Акселерираща Програма и ще имат възможност да проведат стаж, да стартират бизнес, да изградят личен бранд и да развият своя кариерен потенциал.

Националната кампания „100-те изгряващи звезди“ има за цел  да бъдат подбрани 100-те най-амбициозни и мотивирани младежи във възраст между 16 и 25 години от цяла България и да се осигури подкрепа за тяхното кариерно развитие. По време на кампанията от всички участници ще бъдат подбрани 100 младежа, които ще получат стипендии, всяка на стойност 1000 лв. Стипендията е за 1-годишна кариерна акселерираща програма. Тя включва обучения, менторинг, кариерно профилиране и развиване в 3 основни посоки – формиране на личен бранд, лидерство и социално предприемачество.

 

Кандидатстването все още продължава, младежи също могат да бъдат номинирани и от техни приятели.  Конференцията започва от 10:00 ч. на 24 юни в Bulgaria Mall, а за да участвате в томболата с награди се изисква предварителна регистрация.

Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!