BI и POWER QUERY ИЛИ КАК ДА ПОДГОТВИМ СУРОВИТЕ ДАННИ ЗА АНАЛИЗ

 

Всичко, което искаме от една BI платформа, е ясна и точна картина на сложните бизнес процеси. Искаме с един поглед да разберем кой е героят на деня и къде виждаме потенциални проблеми. Това, което НЕ искаме, е да се ровим в безкрайни справки, отчети, таблици и да се чудим защо нещата не се случват по най-добрия начин. BI и Power Query могат да ни отърват от всичко това. Те са тук, за да ни спестят време, лутане и несигурност като ни дадат точно онази информация, от която имаме нужда, за да вземем правилните решения и да бъдем успешни. BI анализира милиони редове, за да ни осигури успеха всеки ден. Вече свободно можем да се изтеглим инструменти и приложения на BI и Power Query . Вече можем в движение да се създаваме богати, интерактивни отчети. 

ВНИМАНИЕ! Сега това върху което трябва да се внимаваме е чистотата на входящите данни и подаването на чисто гориво за BI машината. Тук е отговорен целия екип да подготви суровите данни за анализ. И е нужна обща култура на малко по-високо ниво за работа с електронни таблици.

Вече е основен стремеж ръководството да се опази от подвеждаща информация предадена на междинен етап /при изготвяне на невярна информация поради невнимание и незнание/, която захранва автоматизираните отчети на BI.

От години усъвършенстваме фирмените обучения за работа с електронни таблици и Ексел. Радваме се на успеха на нашите клиенти. Все по-предпочитани са онлайн обученията в жива връзка с лектор, които оптимизират работата на териториално пръснати екипи.

Росислава Борисова

ЦПО „ТреинСофт“

Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!