5 важни допълнения към идеалния офис, които не са свързани с работата

Основните характеристики за избор на офис сграда под наем бяха локация, достъпност, разпределение на работните помещения и площи.

Откакто начинът на работа се промени кардинално, заради ограничителните мерки, характеристиките на идеалния офис се промениха. Самите служители си дадоха сметка, че хармоничното съжителство между личния и служебния живот е напълно възможен, стига да имат условията за това.

Собствениците на компаниите, които се грижат за благоденствието на своите служители, вече обръщат специално внимание на съпътстващите услуги и обекти в офис сградата, когато избират новия дом на компанията си.

Ето кои са някои от най-търсените допълнителни услуги в една добре управлявана офис сграда, подходяща за работно място в пост-ковид ерата:

 

Паркинг за велосипеди и баня

 

Възможността да се ходи на работа с велосипед винаги e привличала хората с еко-самосъзнание и загрижени за здравето си. Пречката, повече хора да ходят на работа с колело обаче, често е липсата на подходящо и сигурно място за паркиране на колелото и липсата на баня, в която да се приведат във вид, подходящ за офис.

Големите офис сгради като SAC имат достатъчно пространство, за да създадат този тип удобство за своите наематели. Уредено е, както паркирането на велосипедите, така и място за освежаване преди преминаването към офис средата.

 

Ресторанти с качествена храна

 

Храната е здраве и яденето на крак и пред компютъра вече не е опция за служителите. Изобилието от възможности за здравословна храна в близост до офиса или обратното - липсата на алтернатива за добър обяд, понякога може да е разликата между това да се наеме ценен специалист или той да откаже предложението за работа.

Кокетните ресторантчета в близост до офиса имат още една роля - те помагат за неформалното общуване на служителите и им дават възможност да вмъкнат лична среща между 9:00 и 17:00, за да постигнат онзи баланс, за който стана дума в началото - хармонията между личен живот и работа.

Когато обядваме в ресторантчетата до SAC, сякаш моментално излизаме в отпуска. Имаме гледка към парка, простор и изобилие от вкусна храна - точно като на почивка”, споделят служители.

 

Химическо чистене от врата до врата (или до работното място)

 

Когато денят е изпълнен със служебни задължения, човек се чувства по-спокоен, когато може да повери повече от личните си ангажименти на професионалисти.

А когато услугата е налична в офиса, улеснението е още по-голямо, защото се спестява време. Такива са например услугите за химическо чистене като Dry Cleaning Ultra в SAC, които взимат и предават дрехите от работното място в сградата.

 

Грижа за автомобила

 

Когато автомобилът е предпочитаният начин за транспорт до офиса, е много по-удобно да има кой да се погрижи за него докато служителят е на работа. Наличието на автомивка за електромобили в подземния паркинг е още една стъпка към подобряване на благоденствието на служителите.

Друга търсена услуга, свързана с автомобилите, е наличието на зарядна станция за електромобили. Като се има предвид, че сме на прага на следващата ера в транспорта и хибридните автомобили са все по-предпочитани, улеснението за собствениците на такива коли е наистина от значение.

 

Чувството за принадлежност

 

Онова, което ни липсва най-много по време на изолацията, е общуването с хората и чувството за принадлежност към екипа и компанията. За щастие, общуването на живо отново е възможно и е особено важно компаниите да поддържат и задълбочават това чувство за принадлежност.

Добра стъпка е да се провеждат по-често лични срещи между екипите или да се раздадат карти за лоялност, които дават отстъпка за различни марки и магазини.

Ако има едно положително нещо, което COVID ни научи за начина, по който работим, то е, че сме по-продуктивни и полезни за компанията, когато успяваме да съчетаваме по-балансирано личния и служебния си живот. Когато офисът предлага такива условия, няма никаква пречка човек да се върне с желание отново на работа.

 

Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!